Mælk og bæredygtig emballage

Youghurten er tom og kartonen skal bortskaffes. I Danmark smides den i brandbart. I Sverige samler man mælkekartoner.
Karton med skruelåg kan sorteres som plast og brandbart.
Så vi skærer plastskruen ud af kartonhylsteret.

Det er lidt besværligt, men efterhånden er tanken om at smide det hele ud, blevet mere belastende end at skære skruen ud.
Jeg forstår godt at en travl børnefamilie ikke når det i hverdagen. Men bare de vil samle lågene, så er det en god ting.
Det med skruelåg er en god tankegang, for det er nemmere at tømme kartonen helt og det er mere hygiejnevenligt, og det er de bedste bud på nuværende tidspunkt.

Vi er i en fase hvor flere bæredygtige dilemmaer er i spil. Som forbruger oplever vi det dagligt. Hele tiden overvejer vi, om vi nu gør det rigtige. Her er det tanken om en blandingsemballage og et hensyn til madspild, der er på spil.

Thise mejeri har lavet en ny karton, der let kan foldes helt sammen, og dermed mindske madspild. Dermed kan den sidste mængde i kartonen anvendes.
image002

http://thise.eu/omos/faktaboks.asp

Den gode nyhed for alle er at de låg der anvendes både af Arla og Thise er lavet af bioplast. Bioplast lågene er fortrinsvis lavet af madspild. Lige nu blandes de i genanvendelsen med låg fra traditionel plastfremstilling, men efterhånden vil massen af bioplast øges.
Madspild behøver ikke være eneste kilde til plastfremstilling. I plastbranchen arbejdes der med bioplast til fremstilling af alle typer plast. Se mere her http://plast.dk/tema/bioplast/

Halm og majsstokke kan fint anvendes til plastfremstilling og dette er eksempler på hvordan vi i naturen kan hente en del af vores produkter kvit og frit.
Efter jeg stiftede bekendtskab med Blue Economy af Gunter Pauli, har jeg mødt mange, der tænker i samme retning.

 

Begge mejerier er ISCC certificeret og det er en certificering til bæredygtighed i hele produktionskæden.

http://www.iscc-system.org/en/iscc-system/about-iscc/

 

http://www.arla.dk/produkter/arla-harmonie/gron-karton/

Arla siden er oplysende om hvad de laver, hvem der giver certificeringer, og hvordan deres leverandører arbejder.
Det er meget positivt, og et signal om at bæredygtige forretningsmetoder vinder frem med stolthed.
Det er virkelig gode nyheder og et eksempel til andre.

Det kan være at nye mere bæredygtige produktionsmetoder er rarere at fortælle om. En stil der gerne må fremmes.
Bemærk at Arla samler lågene igen. Til at starte med ved hjælp af en konkurrence i Januar måned.
http://www.arla.dk/om-arla/konkurrencer/

Jeg bliver glad for at læse om virksomheder der fremmer bæredygtige principper.

 

 

 

Gem

Gem

Gem